Frans van Seumeren, de suikeroom van voetbalclub FC Utrecht, is een stoere man met een dikke portemonnee, iemand die je niet met een bijna dood-ervaring zou associëren. Toch is het hem overkomen, in 2000. Daarover werd hem in NRC een vraag gesteld. Van Seumeren gaf het volgende antwoord:

"Ik heb sinds mijn dertigste hartritmestoornissen. Daar krijg ik medicijnen voor. Dat gaat goed tot op heden. Een keer is het bij fataal geweest. Ik lag op de intensive care, mijn hart was weer in ritme. Maar ze vergaten de toevoer van de medicijnen stop te zetten. Ik viel weg. Mijn vrouw zag op de monitor dat die op nul stond. Zij schreeuwde op de afdeling: mijn man is dood. Uit alle hoeken kwamen er artsen. Met allerlei troep en massage hebben ze mij weer terug kunnen halen. Ik ben een minuut of drie, vier klinisch dood geweest. Het vreemde is: je wilt niet meer terug. Het is zo lekker om dood te gaan. Het voelde geweldig. Alsof alle druk van je afvalt."

Voortdurend gebeuren er in het leven dingen die zo apart zijn, zo ongelofelijk of verbijsterend, dat we zonder woorden zijn. Wat er in het leven gebeurt, ook in mijn leven, is ongelofelijker dan wat we kunnen verzinnen. Maar het is geen droom. Het gebeurt echt. 

De bijna dood-ervaring van Frans van Seumeren zou ik willen beschrijven. Een idiote samenloop van omstandigheden? Daar ben ik benieuwd naar. Een te bizar reisavontuur? Ik heb belangstelling. Een buitengewone ervaring in de zakenwereld? Daar ben ik naar op zoek. Try me. Maar wees gewaarschuwd. Ik ben op zoek naar eerlijke ervaringen, niet naar luchtfietsers en fantasten.

recente artikelen

gepubliceerd in diverse (vak)media

Fujitsu over smart society

Het Japanse tech-bedrijf Fujitsu denkt dat artificial intelligence nu pas rijp is voor ontginning. Een gesprek met Pacal Huijbers.

Lees artikel »

Infrastructuur laat zich eenvoudig plat leggen

Het nieuwe kabinet steekt 95 miljoen euro per jaar in cyberveiligheid. Dat is fijn voor straks maar ondertussen is het prijsschieten. "Inbreken kan op alle fronten", stelt de ethical hacker.

Lees artikel »

Klussers bedienen doe je zo

Intergamma, de franchiseorganisatie van Gamma en Karwei, trekt online twee miljoen bezoekers per week. Hoe krijgt Lieke Luttmer, directeur e-commerce, dat voor elkaar?

Lees artikel »

E-commerce duikt op booming pillenmarkt

Het louche imago lijkt verdwenen. Heel Holland slikt en koopt via internet.

Lees artikel »

Permissioned blockchain: hip en pseudo-innovatief

Kan samen oefenen in afgeschermd ecosysteem bestaande markten en sectoren op hun kop zetten?

Lees artikel »

Installateur negeert robotica

OTIB, Uneto-VNI en allerlei branchegoeroes laten geen kans voorbij gaan om robotica een grote toekomst toe te dichten in de installatiebranche. Pionierende ondernemers zijn echter schaars.

Lees artikel »

Een eeuw vooruit denken: co-creatie op Bouwcampus

In ons land zijn veel stuwen, sluizen en gemalen bijna honderd jaar oud. Ze moeten vervangen worden. Hoe? De Bouwcampus koos voor co-creatie en out of the box-denken.

Lees artikel »

Talent ontdekken met slimme algoritmes

Volgens University of Toronto nemen machines betere beslissingen dan mensen. Algoritmes zouden betere kandidaten selecteren dan recruiters.

Lees artikel »

Dajte si pozor na vás? Taalbarrières in de bouwput

Communiceren met buitenlandse onderaannemers, wie kan het?

Lees artikel »

Fenixloods Katendrecht: 212 hippe lofts aan de Maas

De oude Fenixloods van de Holland Amerika Lijn in het Rotterdamse Katendrecht wordt momenteel 'gebimd' tot loftwoongebouw.

Lees artikel »